Egy csipetnyi Itália: Gnocchi aszaltparadicsom-mártással

Kezdés gyanánt az aszaltparadicsom-mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, és megpirítjuk az olajon.

null

Utána rányomjuk a fokhagymát, összekeverjük, hozzáadjuk a felcsíkozott aszalt paradicsomot, majd felöntjük a paradicsomlével. 

Felforraljuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, és pár percig főzzük, amíg besűrűsödik. Elkeverjük benne a krémsajtot és az apróra vágott bazsalikomleveleket. Ha kell, tovább sózzuk. 

A gnocchihoz a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Teljesen kihűtjük, összetörjük, hozzákeverjük a tojást és 1 tk sót, majd annyi liszttel összegyúrjuk, hogy kicsit ragacsos, közepesen kemény tésztát kapjunk. Mogyorónyi darabokat tépünk belőle, oválisra formázzuk, és lisztezett felületre gyűjtjük. 

Lobogó, sós vízben, több kis adagban kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, további egy percig főzzük, majd a mártásba forgatjuk. Reszelt sajttal megszórva azonnal tálaljuk – írta a Mindmegette.hu.

 

HOZZÁVALÓK

A mártáshoz:

  • 1 db hagyma
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8-10 db aszalt paradicsom
  • 5 dl paradicsomlé
  • bors
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 marék bazsalikomlevél

 

A gnocchihoz

  • 50 dkg krumpli
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • A tetejére:
  • reszelt sajt

Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.