Utána rányomjuk a fokhagymát, összekeverjük, hozzáadjuk a felcsíkozott aszalt paradicsomot, majd felöntjük a paradicsomlével.
Felforraljuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, és pár percig főzzük, amíg besűrűsödik. Elkeverjük benne a krémsajtot és az apróra vágott bazsalikomleveleket. Ha kell, tovább sózzuk.
A gnocchihoz a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Teljesen kihűtjük, összetörjük, hozzákeverjük a tojást és 1 tk sót, majd annyi liszttel összegyúrjuk, hogy kicsit ragacsos, közepesen kemény tésztát kapjunk. Mogyorónyi darabokat tépünk belőle, oválisra formázzuk, és lisztezett felületre gyűjtjük.
Lobogó, sós vízben, több kis adagban kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, további egy percig főzzük, majd a mártásba forgatjuk. Reszelt sajttal megszórva azonnal tálaljuk – írta a Mindmegette.hu.
HOZZÁVALÓK
A mártáshoz:
- 1 db hagyma
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 8-10 db aszalt paradicsom
- 5 dl paradicsomlé
- só
- bors
- 10 dkg krémsajt
- 2 marék bazsalikomlevél
A gnocchihoz
- 50 dkg krumpli
- só
- 1 db tojás
- 20 dkg liszt
- A tetejére:
- reszelt sajt
Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)