Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Taurus-botrány: terrorizmussal vádolja a Nyugatot Oroszország

Háromsajtos rakott krumpli

Forrás: Mindmegette
2024.02.11. 10:56
borítókép

A magyar konyha egyik nagy klasszikusa, jól megsajtozva

ELKÉSZÍTÉS

  1.  háromsajtos rakott krumpli elkészítéséhez a vajat egy lábasban felforrósítjuk, és megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát. A lisztet kikeverjük a tejjel, habarást készítünk belőle (ha túl sűrű, akkor tejjel hígítjuk).
     
  2. A habarást beleöntjük a lábasba, majd hozzáadjuk a kockákra vágott és száraz serpenyőben megpirított bacont. 15 dkg cheddar sajtot felkockázunk, hozzáadjuk a szószhoz, és addig főzzük kevergetve, amíg a sajt elolvad. 
     
  3. A meghámozott és felkarikázott krumpli harmadát egy kiolajozott tepsibe rakjuk, ráöntjük a szósz harmadát, majd megszórjuk a lereszelt gouda sajttal.
     
  4. Újabb réteg krumplit teszünk rá, amit leöntünk a szósszal, és rászórjuk a lereszelt kecskesajtot. Az utolsó réteg krumplit leöntjük a maradék szósszal, és megszórjuk a maradék, lereszelt cheddarral.
     
  5. Fólia alatt 190 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd fólia nélkül 15 perc alatt készre pirítjuk.

IDE KATTINTVA megnézheti videón is az elkészítést.

Borítókép: háromsajtos rakott krumpli (Fotó: mindmegette.hu)