ELKÉSZÍTÉS
- A kakaós csiga elkészítéséhez egy kis tálkában elkeverjük a meglangyosított tejet, a kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk, és meleg helyen felfuttajuk.
- Egy keverőtálban elvegyítjük az átszitált lisztet és a sót. Hozzáadjuk a felfutott élesztős keveréket, és alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a megolvasztott, langyosra hűtött vajat is, és összegyúrjuk.
- Letakarjuk a tésztát, és meleg helyen 30 percig kelesztjük. Liszetezett deszkán óvatosan átgyúrjuk, majd letakarva további 30 percig kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a megolvasztott vajjal, majd megszórjuk a porcukorral elvegyített kakaóporral, és két oldalról felcsavarjuk a feléig.
- Felszeleteljük, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és lazán letakarva további 20 percig kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A teljes receptet IDE KATTINTVA olvashatják el.
Borítókép: házi kakaós csiga (Forrás: mindmegette.hu)