A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kakaós csiga lépésről lépésre

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A kakaós csiga elkészítéséhez egy kis tálkában elkeverjük a meglangyosított tejet, a kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk, és meleg helyen felfuttajuk.
  2. Egy keverőtálban elvegyítjük az átszitált lisztet és a sót. Hozzáadjuk a felfutott élesztős keveréket, és alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a megolvasztott, langyosra hűtött vajat is, és összegyúrjuk.
  3. Letakarjuk a tésztát, és meleg helyen 30 percig kelesztjük. Liszetezett deszkán óvatosan átgyúrjuk, majd letakarva további 30 percig kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a megolvasztott vajjal, majd megszórjuk a porcukorral elvegyített kakaóporral, és két oldalról felcsavarjuk a feléig.
  5. Felszeleteljük, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és lazán letakarva további 20 percig kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. 

A teljes receptet IDE KATTINTVA olvashatják el.

Borítókép: házi kakaós csiga (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.