Megérkezett a zöld-fehér palacsinta

Különleges színű és különlegesen finom fogás.

null

A tejföllel töltött spenótos palacsinta készítésekor a megmosott, leveleire szedett spenótot és a tejet összeturmixoljuk. Átöntjük keverőtálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kikeverjük a tojással és a liszttel úgy, hogy sima palacsintatésztát kapjunk, majd letakarva pihentessük 20 percig. 

Apró kockákra vágjuk a szalonnát, majd serpenyőben kisütjük a zsírját. Evőkanálnyi mennyiséget hagyunk a serpenyőben, majd alacsony hőmérsékletre kapcsolva sütjük ki a palacsintákat egyesével, hogy szép zöldek maradjanak. A vajkrémet kikeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk – ajánlotta a Mindmegette.hu. 

Megkenjük vele a palacsinták egyik oldalának a felét, majd elrendezzük rajtuk a kockára vágott és kisütött szalonnát. Mindet félbehajtjuk, és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Tetszés szerinti zöldséget kínálhatunk mellé.

Hozzávalók: 

Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.