A tejföllel töltött spenótos palacsinta készítésekor a megmosott, leveleire szedett spenótot és a tejet összeturmixoljuk. Átöntjük keverőtálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kikeverjük a tojással és a liszttel úgy, hogy sima palacsintatésztát kapjunk, majd letakarva pihentessük 20 percig.
Apró kockákra vágjuk a szalonnát, majd serpenyőben kisütjük a zsírját. Evőkanálnyi mennyiséget hagyunk a serpenyőben, majd alacsony hőmérsékletre kapcsolva sütjük ki a palacsintákat egyesével, hogy szép zöldek maradjanak. A vajkrémet kikeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk – ajánlotta a Mindmegette.hu.
Megkenjük vele a palacsinták egyik oldalának a felét, majd elrendezzük rajtuk a kockára vágott és kisütött szalonnát. Mindet félbehajtjuk, és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Tetszés szerinti zöldséget kínálhatunk mellé.
Hozzávalók:
- 2 marék friss spenót
- 5 dl tej
- só
- bors
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- olaj
- friss petrezselyemzöld
- A töltelékhez:
- 15 dkg natúr vajkrém
- 4 ek tejföl
- só
- bors
- 20 dkg kolozsvári szalonna
Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)