ELKÉSZÍTÉS
- A tejet felforraljuk 6 dl vízzel, a szerecsendióval, a kurkumával, 1 tk sóval és némi borssal együtt. Habverővel apránként beledolgozzuk a kukoricalisztet, majd lassú tűzön sűrű kásává főzzük kb. 15 perc alatt. Közben fakanállal folyamatosan kevergetjük. Miután megfőtt, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
- A szárított vargányát 1 dl forró vízben áztatjuk 5 percig. A friss gombát letisztogatjuk és felszeleteljük vagy feldaraboljuk. A salottát és a fokhagymát felkockázzuk, majd a nagy serpenyőben felhevített olívaolajon erőteljesen megpirítjuk 2 perc alatt. Hozzáadjuk a salottát, valamint a fokhagymát, és rövid ideig együtt sütjük.
- Felöntjük a balzsamecettel és a sherryvel, majd hozzáadjuk a vargányát az áztatóvízzel és a habtejszínnel együtt. Megsózzuk, megborsozzuk, és egyet forralunk rajta. Végül félrehúzva beleforgatjuk a finomra vágott petrezselymet és rozmaringot.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tepsiben elosztjuk a gombás ragut, és megszórjuk a kis darabokra tépett vagy vágott mozzarellával. A polentát a sütő középső részében sütjük 15 percig, vagy amíg a sajt ráolvad. Azonnal tálaljuk.
A teljes receptet és az elkészítés módját a Mindmegette.hu oldalon olvashatják el.
Borítókép: Gombás-sajtos polenta (Fotó: Mindmegette.hu)