A menzán sokféle ételt megkóstolhattunk, az emberek többsége viszont egy életre megutált bizonyos fogásokat, alapanyagokat. A klasszikus, szinte csak a menzára jellemző ételek azonban nem rosszak, sőt ha jó minőségű hozzávalóból, egy kis csavarral készítjük, akkor garantált, hogy még annak is ízleni fog, aki gyerekként ki nem állhatta a menzát!
Ilyen menzás alapétel a gyümölcsleves, amit sokan otthon is előszeretettel készítenek, hiszen egyszerű, könnyed fogás, ráadásul télen melegen, nyáron pedig hidegen is fogyasztható. Ha fel szeretnénk melegedni, vagy épp lehűlnénk, a gyümölcsleves mindkét esetben segítségünkre lehet.
A menzás gyümölcslevesbe általában többféle gyümölcs került, mi most őszibarackból, almából és meggyből főztük, a fűszerezéshez pedig fahéjat, szegfűszeget és pár karika citromot használtunk. Ha kíváncsi vagy a menzás gyümölcsleves receptjére, kattints a linkre, ha pedig megnéznéd videón, hogy hogyan készül, akkor görgess egy kicsit lejjebb!