Egyszerű kolbászos lecsó

2024. 07. 03. 4:53
null

HOZZÁVALÓK

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1.5kg paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 szál kolbász
  • olaj
  • bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az egyszerű kolbászos lecsó elkészítéséhez a hagymát és a paprikát megtiszítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.
  2. Egy kevés olajon megsütjük a kolbászkarikákat, majd kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Aláöntünk egy kevés vizet, összekeverjük, és hozzáadjuk a paprikát. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt  10-15 percig főzzük.
  3. Ezután beletesszük az áttört fokhagymát és a paradicsomot, majd további kb. 10 perc alatt készre főzzük. Végül belekeverjük a kolbászkarikákat, és melegen, kenyérrel tálaljuk. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.