HOZZÁVALÓK
- 2 fej vöröshagyma
- 1.5kg paprika
- 50 dkg paradicsom
- 2 szál kolbász
- olaj
- só
- bors
- 1 ek pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
ELKÉSZÍTÉS
- Az egyszerű kolbászos lecsó elkészítéséhez a hagymát és a paprikát megtiszítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.
- Egy kevés olajon megsütjük a kolbászkarikákat, majd kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Aláöntünk egy kevés vizet, összekeverjük, és hozzáadjuk a paprikát. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt 10-15 percig főzzük.
- Ezután beletesszük az áttört fokhagymát és a paradicsomot, majd további kb. 10 perc alatt készre főzzük. Végül belekeverjük a kolbászkarikákat, és melegen, kenyérrel tálaljuk.