Ezután tegyük a gombát egy tálba, és keverjük hozzá az olívaolajat, a fűszerkeveréket, a fokhagymaport, ízlés szerint a sót és borsot, majd jól keverjük össze, hogy mindenhova jusson a pácból. Végül a sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 25-30 percig.
A croutonhoz vágjuk a kenyeret 3 cm-es kockákra, és tegyük félre egy tálba. Keverjük össze az olívaolajat, az olasz fűszerkeveréket, a fokhagymaport és egy csipet sót és borsot. Ehhez adjuk hozzá a kenyérkockákat, majd jól forgassuk át őket, hogy egyenletes jusson mindegyik oldalára. Terítsük szét őket egy tepsiben, és süssük 180 fokon 15 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek – javasolta a Mindmegette.hu.
Az öntethez reszeljük le a fokhagymát, majd tegyük bele egy tálba. Adjuk hozzá a sörélesztőt, a tojásmentes majonézt, a borecetet, a reszelt citromot és annak levét, majd jól keverjük össze az egészet. Kóstoljuk meg az öntetet, és adjunk hozzá sót, borsot ízlés szerint. Ha szükséges, egy evőkanál vízzel lazíthatunk az öntet állagán.
A megtisztított salátát vágjuk fel apróra, majd egy tálban keverjük hozzá a gombát, a crouton felét és az öntetet. A salátát szórjuk meg a maradék croutonnal és ízlés szerint egy kis sörélesztővel. A cézársaláta azonnal tálalható.
HOZZÁVALÓK
- A "csirkéhez":
- 9 fej laskagomba
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek sült csirke-fűszerkeverék
A croutonhoz:
- 20 dkg barna kenyér felkockázva
- 2 tk olívaolaj
- 1 tk szárított olasz fűszernövény keverék
- 0.5tkfokhagymapor
- só
- bors
Az öntethez:
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek sörélesztő
- 6 dk gvegán majonéz
- 1 ek fehérborecet
- só
- bors
- 0.5 db citrom leve
- 0.5 db citrom reszelt héja
- 1 ek víz
A tálaláshoz:
- 30 dkg római saláta
- 2 ek sörélesztő