Lecsó télire – tartósítószer – mentesen

2024. 07. 16. 12:33
null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lecsó télire elkészítéséhez a paprikát felkockázzuk, a vöröshagymát felszeleteljük.
  2. A paradicsom csumáját kivágjuk és alulról bevágjuk a bőrét, majd forrásban lévő vízbe tesszük fél percre, és lehűtjük, meghámozzuk, felkockázzuk.
  3. A befőttes üvegeket egy lábasba tesszük, és köréöntünk vizet, majd lassan forralni kezdjük.
  4. A zsír felén hagymát dinsztelünk, megsózzuk, majd paprikát dinsztelünk, ismét sózzuk és a paradicsommal is főzzük 6-8 percet, majd ismét megsózzuk.
  5. A lecsót lábosban lévő forró üvegekbe töltjük, majd a maradék zsírt megmelegítjük és a tetejére csorgatjuk.
  6. Ekkor egyesével kivesszük, rátesszük a celofánt és a kupakját jó szorosan, majd fejjel lefelé fordítjuk, és pokróc alá téve hagyjuk kihűlni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.