Mindannyiunk kedvence: a saslik + videó

A klasszikus rablóhúst bárki elkészítheti, és nem fog senki sem csalódni.

null

Egy keverőtálba kanalazzuk a mustárt, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a rozmaringot, a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymagerezdeket, felöntjük az olajjal, borsozzuk, és jó alaposan összekeverjük.

Előkészítjük az alapanyagokat. Ha szükséges, a sertésszüzet megszabadítjuk a hártyás részeitől, a húst 7-8 milliméteres érmékre szeleteljük. A hússzeleteket az előre elkészített olajos marinádba rakjuk, jól összekeverjük, és a hűtőben legalább egy órát pihentetjük.

A szalonnát felszeleteljük, és az szűzérmék méretének megfelelő méretűre vágjuk. A paprikát és a cukkinit megmossuk, a hagymát meghámozzuk. A paprikát kicsumázzuk, a többi alapanyagnak megfelelő méretűre vágjuk, a cukkinit 1/2 centiméteres darabokra karikázzuk, a hagymát 1/4 cikkekre vágjuk, leveleire bontjuk – ajánlotta a Mindmegette.hu.

Következhet az összeállítás. Ha nem fém sasliktűt, hanem fanyársat vagy -pálcát használunk, azokat áztassuk hideg vízbe 1-2 órára tűzés előtt. Két nyársat használjunk, mert így sütés közben könnyen forgathatjuk, úgy, hogy az alapanyagok fixen maradnak, és nem forognak el.

Kezünkbe veszünk két nyársat, és először a paprikát húzzuk fel rájuk, majd következik a pácolt hús, egy szelet szalonna, a cukkini, végül a hagyma, majd ismét a hús. A sorrendet még kétszer megismételjük, a nyárs végéig, ügyeljünk arra, hogy az alapanyagokat szorosan összenyomva rétegezzük. Ugyanígy elkészítjük a többi nyársat is.

A grill hőmérsékletét 160-170 fokig hevítjük, ha elértük, megsózzuk a saslikot, majd a grillrácsra helyezzük, oldalanként 4-5 percig sütjük, forgatás közben az oldalakat a hús fűszeres pácával időnként megkenjük. Az elkészült saslikot sütés után pár percig pihentetjük, salátával és hasábburgonyával tálaljuk.

 

HOZZÁVALÓK

 

A nyárshoz:


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.