Baconbe tekert, barackkal töltött csirkemell

null

Hozzávalók

  • 4db csirkemellfilé
  • bors
  • 4tk kakukkfű
  • 2tk rozmaring
  • 2tk zsálya
  • 40dkg őszibarack vagy nektarin
  • 40dkg bacon
  • 1ek olívaolaj
  • 1fej fokhagyma
  • 1dl víz
  1. Előkészítjük az alapanyagokat. A barackot megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, cikkekre daraboljuk, a fokhagyma tetejét levágjuk, egészben hagyjuk.
  2. A csirkemelleket egy kés segítségével „pillangó” alakúra nyitjuk, úgy, hogy a húst hosszában elkezdjük félbevágni, de nem vágjuk át teljesen, csak nagyjából a háromnegyedéig, ezután kinyitjuk. A hússzeleteket klopfoló segítségével könnyed mozdulatokkal klopfoljuk, használjuk a klopfoló lapos felét, nem verjük szét a hús rostjait, csak kicsit lapítjuk és nagyítjuk a felületét. A klopfoláshoz használhatunk folpackot, ezzel is védjük a hús szerkezetét. Az elkészült csirkemellszeletek mindkét oldalát ízesítjük sóval, borssal, fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal és zsályával.
  3. A fűszerezett filét keresztbe fektetjük a deszkán, a felénk eső harmadába rakjuk a barackcikkeket, kevés zsályával meghintjük, és a szeleteket feltekerjük, a végeket benyomkodjuk, feszes, szép batyukat formázunk.
  4. A baconszeleteket egyesével hosszában a vágódeszkára terítjük, ügyelve arra, hogy a szeletek fedésben kerüljenek egymás mellé. Annyi bacont terítsünk le, hogy a csirkemellbatyuk hosszúságával legalább megegyezzen. Ez azért fontos, hogy a csirkemellet teljesen be tudjuk fedni a baconnel, így biztosan egyben tartja a batyukat, a bacon íze is egyenletesen átjárja a húst, nem utolsósorban pedig esztétikailag is szebb látványt nyújt.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőtálba kevés olívaolajat öntünk, belehelyezzük a göngyölt töltött húsokat, ügyelve, hogy a bacon végei alul legyenek, így sütés közben megtartja a formáját a szalonna. Betesszük a roládok közé az egész fokhagymát, vizet öntünk a tálba, lefedjük fedővel, vagy betakarjuk alufóliával, és 25 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fedőt, és további 25-30 percig szép pirosra sütjük.
  6. Az elkészült csirkeroládokat szeletekre vágjuk, és a kisült szafttal meglocsolva tálaljuk, köretnek burgonyapürét, rizst vagy egy könnyű salátát kínálunk mellé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.