Elkészítés
- A cukrot annyi feketekávéval főzzük fel, amennyit felvesz.
- Hozzáadjuk a 70%-os étcsokoládét, a mogyorót (esetleg dióval vegyesen) darálva (előtte száraz serpenyőben megpörkölve), és pár perc alatt összefőzzük.
- Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a kockákra vágott vajat, majd még langyosan, vékonyan megkenjük vele az ostyalapokat úgy, hogy a rétegek között egyforma mennyiségű krém legyen, és a rétegezés ostyával végződjön.
- A kész süteményre valami nehezéket teszünk, és 24 óra múlva egy éles késsel felszeleteljük, majd tálaljuk.
A teljes receptet és az elkészítés módját a Mindmegette.hu oldalon olvashatják el.
Borítókép: Csokis-kávés-diós ostyalap (Fotó: Mindmegette.hu)