Elkészítés
- A gomba tönkjét picit levágjuk, a kalapját száraz vagy nedves papírtörlővel megtisztítjuk, ha szükséges, a héját rajta hagyjuk (rengeteg íz koncentrálódik benne). A tiszta gombákat cikkekre vágjuk.
- A csirkemellet felcsíkozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a fokhagymát szintén megpucoljuk, apróra vágjuk.
- Egy serpenyőt szárazon hevíteni kezdünk, a forró serpenyőbe rakjuk a gombát, fűszerek nélkül lepirítjuk, ha szép piros, félretesszük.
- Ugyanebben a serpenyőben folytatjuk a csirkecsíkok pirításával, fűszerezzük sóval, borssal, ha megpirult, ezt is félretesszük.
- Most következhet a hagyma, amit szintén fűszerezünk sóval, ha kell, pótoljuk a zsiradékot, pár perc elteltével hozzáadjuk a fokhagymát, felöntjük borral.
- Pár perc párolás után hozzáöntjük a paradicsompürét, picit ezt is lepirítjuk, beleöntjük a mustárt és a reszelt citromhéjat.
- Jól elkeverünk mindent, a fűszeres alapra visszarakjuk a húst és a gombát, felöntjük tejszínnel, tejföllel, majd összeforgatjuk a ragut.
- Hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát, pár percig főzzük, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
- Párolt rizzsel, sült burgonyával, burgonyapürével, de tésztával tálalva is kiváló.
További részletek és videó IDE KATTINTVA érhető el.