Ha nem is bélszín, de nagyon finom.

Sztroganov csirkemell.

null

Elkészítés

  1. A gomba tönkjét picit levágjuk, a kalapját száraz vagy nedves papírtörlővel megtisztítjuk, ha szükséges, a héját rajta hagyjuk (rengeteg íz koncentrálódik benne). A tiszta gombákat cikkekre vágjuk.
  2. A csirkemellet felcsíkozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a fokhagymát szintén megpucoljuk, apróra vágjuk.
  3. Egy serpenyőt szárazon hevíteni kezdünk, a forró serpenyőbe rakjuk a gombát, fűszerek nélkül lepirítjuk, ha szép piros, félretesszük.
  4. Ugyanebben a serpenyőben folytatjuk a csirkecsíkok pirításával, fűszerezzük sóval, borssal, ha megpirult, ezt is félretesszük.
  5. Most következhet a hagyma, amit szintén fűszerezünk sóval, ha kell, pótoljuk a zsiradékot, pár perc elteltével hozzáadjuk a fokhagymát, felöntjük borral.
  6. Pár perc párolás után hozzáöntjük a paradicsompürét, picit ezt is lepirítjuk, beleöntjük a mustárt és a reszelt citromhéjat.
  7. Jól elkeverünk mindent, a fűszeres alapra visszarakjuk a húst és a gombát, felöntjük tejszínnel, tejföllel, majd összeforgatjuk a ragut.
  8. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát, pár percig főzzük, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
  9. Párolt rizzsel, sült burgonyával, burgonyapürével, de tésztával tálalva is kiváló.

További részletek és videó IDE KATTINTVA érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.