Így készül a menzás spenótfőzelék, főtt tojással kínálva igazán finom ebéd

A spenót leggyakrabban főzelék formájában kerül az asztalra, de sokan szeretik még salátába keverve vagy turmix alapanyagaként fogyasztani ezt az egészséges, zöld leveles zöldséget. Az iskolai menzán is sokszor volt az ebéd spenótfőzelék, ami jól elkészítve igazán finom fogás lehet.

null

A menzás ételek sokak számára felnőttként is rémisztők, és akkor sem kóstolnák meg ezeket a fogásokat, ha tökéletesen lennének elkészítve. Nemcsak ételekkel, hanem egyes alapanyagokkal szemben is kialakulhat az emberben ellenérzés, amit felnőve sem könnyű leküzdeni. Ezzel szemben mások számára a menzás ételek felidézik a gondtalan, boldog gyermekkort, és örömmel kóstolják újra az egykor szeretett ételeket, élik át a régi ízeket.

A spenótfőzelék önmagában is elég megosztó, hiszen az ember vagy szereti vagy ki nem állhatja, ha pedig a menza is bekerül a képbe, akkor szinte sejthető, hogy a negatív irányba billen a mérleg nyelve. 

A spenót és a belőle készült főzelék azonban lehet jó, lehet finom, sőt érdemes is lenne beiktatni az étrendbe, ugyanis egy különösen egészséges, számtalan jótékony egészségügyi hatással bíró zöldség.

A spenót, vagy más néven paraj változatosan felhasználható, így ha a spenótfőzelék nem ízlik, fogyaszthatod nyersen is. A bébispenót fel tudja dobni az egyszerű, zöld salátákat, a petrezselymes krumplit, a házi pestót, de akár a reggeli turmixba, vagyis smoothie-ba is kerülhet. Ha mégis maradnál a klasszikus, esetleg a menzás spenótfőzeléknél, akkor mutatjuk a tuti receptet!

ITT NÉZHETŐ meg a videó a tuti receptről.

A spenót jótékony egészségügyi hatásai, ezért érdemes rendszeresen enni belőle

A spenótnak alacsony a kalóriatartalma, a belőle készült főzeléknek viszont a liszt vagy tejszín miatt picit magasabb lehet a kalóriaértéke. A spenót vagy paraj ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, kiemelkedik ezek közül is az A- és a C-vitamin, melyek hozzájárulnak az immunrendszer megfelelő működéséhez, erősítik a szerveztünk ellenállóképességét, sőt jó hatással lehet a szemünkre is. A spenótban lévő flavonoidok növelik a hajszálerek (kapillárisok) falának erősségét.

Borítókép: mindmegette.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.