Elkészítés
- A tárkonyos csirkeraguleves elkészítéséhez a felkockázott csirkehúst egy lábasban zsiradékon közepesnél magasabb lángon kicsit megpirítjuk, ha színt kapott kivesszük, és a pirult zsiradékra rakjuk a felaprított hagymát. Megsózzuk, pár percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a felkarikázott répákat és a felkockázott zellert és karalábét.
- Megsózzuk, megborsozzuk, és 6-8 percig kevergetve dinszteljük tovább. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a babérlevelet, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a petrezselymet, és főzni kezdjük.
- 20 perc főzés után hozzáadjuk a felszeletelt gombát, ha kell, pótoljuk a vizet, és további 10 percig főzzük. Ezután beletesszük a nagy marék tárkonyt, majd a zöldborsót, és ezzel főzzük tovább 10 percig.
- Utolsó fázisként egy tálkába tejfölt kanalazunk, pár kanál levessel kikeverjük, majd a keveréket a leveshez öntjük, legvégül citromlével ízesítjük. Az üde, frissítő, tartalmas levest tejföllel tálaljuk.