időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Trabanttal visznek adományt Szolnokról Tunéziába

Forrás: Országszerte
2021.04.15. 12:12
borítókép

Afrikai gyerekeknek segít a Trabant expedíció. Egy autó Szolnokról, egy Franciaországból indult el.

A koronavírus járvány megpróbáltatásai ellenére a Trabant expedíció ismét felvállalt egy humanitárius akciót, ezúttal Tunéziába indultak a keletnémet gépcsodákkal, a két Trabanttal. Céljuk a Szahara bejárásán túl, hogy egy mozgásszervi fogyatékos egyesületnek és egy autista gyerekekkel foglakozó iskolának jutassanak adományt. Az egyik autó néhány napja indult Szolnokról, míg a másik Franciaországból, a Trabantok és két-két fős legénységük Olaszországból hajózik Afrikába – olvasható az oldalon.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

– Trabantjaink nem először voltak már ezen a kontinensen Tunézia mellett Marokkó, Mauritánia, Szenegál, Mali és Gambia is ismerős számunkra. Douz-ban, a Szaharai sivatag széli oázisban több helyi kapcsolatunk van. Tudjuk, hogy itt mindig jól jön és elfér a segítségünk – tájékoztatta hírportálunkat Vadász Zsolt, az expedíció egyik szervezője.

Az Afrika Másként Alapítvány jóvoltából kapott kisebb szállítmány mellett különlegességgel is készülnek.

– Mindkét kisautó még kisebbet cipel a tetején – tette hozzá, majd kifejtette: pedálos kocsikat egy Moszkvicsot és egy Jeep-et szállítanak, melyeket ha megjárattak egy kicsit a sivatagban az afrikai gyerekek örömére, hazahoznak és egy jótékonysági árverés keretében válnának meg tőlük.

A jótékonykodás mellett közvetett cél tanulmányozni a sivatagi nomád élet és modern technikai vívmányainak összefonódását, amiről filmben számolnak majd be.

A Trabanttal indított adományokról szóló eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy az elmúlt tíz évben, 2010-től 2020-ig 38 ezer Trabantot helyeztek forgalomba Németországban: Van, amiben a Trabantok megelőzik a Teslákat.