Kázmér 2024. március 4.
logo

Emlékdiplomákat vettek át a veszprémi pedagógusok

Forrás: Országszerte
2023.11.30. 10:43
borítókép

Ötven, hatvan és hatvanöt évvel ezelőtt végzett pedagógusok vették át emlékdiplomájukat a veszprémi önkormányzat által szervezett ünnepségen a Laczkó Dezső Múzeumban csütörtökön.

Hagyomány, hogy a város ünnepségen köszönti azokat a pedagógusokat, akik idén vehették át színes diplomájukat egykori intézményükben, és akik több évtizeden keresztül gazdagították Veszprém oktatási életét – írja a Veszprém vármegyei hírportál, a veol.hu.

Az alkalom nemcsak egy ünnepi ceremónia, de hálánkat is kifejezzük, mondta köszöntőjében Brányi Mária. Az alpolgármester úgy fogalmazott: a húsz kiváló pedagógus életét, tudását szentelte az oktatásnak, nevelésnek, a jövőt építették. Mérföldkövek, példát adtak, példát mutattak a jövő generációnak, személyiségeket formáltak. Tiszteletreméltó életpálya az övék. Diákok, szülők, nagyszülők kerültek kapcsolatba velük, emlékeznek rájuk szeretettel. Személyesen kötődünk hozzájuk, felidézzük az iskolai történeteket, évtizedek múltán is gondolunk tanítóinkra, tanárainkra. Az alpolgármester jó egészséget, boldog éveket kívánt a pedagógusoknak, majd Sótonyi Mónika és Halmay Gábor önkormányzati képviselőkkel együtt átadta az emlékdiplomákat.

Borítókép: Ötven, hatvan és hatvanöt évvel ezelőtt végzett pedagógusok vették át emlékdiplomájukat (Fotó: Veol/Nagy Lajos)