Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Leugratott a töltésen a rendőrök elől menekülő részeg autós Sárváron, majd gyalog próbált meg elmenekülni a helyszínről

Forrás: Országszerte
2023.11.28. 07:54
borítókép

A vádlott utasa a baleset során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett el.

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat azzal a vezetői engedéllyel nem rendelkező férfival szemben, aki a vád szerint 2021 januárjában, Sárváron közepes fokban ittasan vezette személygépkocsiját, amelyben utast is szállított. 

Amikor a rendőrök közúti ellenőrzés keretében meg akarták állítani, a férfi megpróbált elmenekülni, letért egy közlekedésre alkalmatlan füves területre, egy töltésen lehajtott, melynek alján a jármű beleállt a földbe.

 A vádlott utasa a baleset során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett el. Az ittas sofőr kiugrott a járműből, és – anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a sértett segítségre szorul-e, illetve segítséget nyújtott volna neki – elszaladt a helyszínről. A rendőrök a vádlottat a baleset helyszínének közelében elfogták – olvasható a vaol.hu Vas megyei hírportálon.

A járási ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés, közúti járművezetéstől eltiltás és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a többszörös visszaeső vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock/Paul Biryukov)