Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Több mint 600 kisállatot mutattak be az I. Nagymányoki Galamb és Díszbaromfi Kiállításon

Forrás: Országszerte
2023.11.27. 20:03

A rengeteg látogatót érdekes programmal is várták a hétvégén, amiről Szántó Tibor szervező mesélt a Teol.hu-nak.

Tavaly vette át Szántó Tibor a Bonyhádi Galambász és Kisállattenyésztők Klubjának vezetését mégis már két sikeres kiállítást tudhat maga mögött. A klub elnöke elmondta, Nagymányok vezetése szívélyesen fogadta az egyesületet és azt a több mint hatszáz kisállatot, amelyeket a helyi sportcsarnokban mutattak be az elmúlt hétvégén.

– A klub életében már hagyományosnak számít az éves kiállítás, nekem ez volt a második, amit magam szerveztem, de szerencsémre segítségemre volt mentorom, Eibel István és Bartucz Máté polgármester is barátsággal fogadta a rendezvényünket – tájékoztatott a rendezvény szervezője. 

A kiállításon harminckét fajta galamb és tíz fajta baromfi mellett valóságos különlegességek is érkeztek az ország számos pontjáról.

A bírálatok pénteken és szombaton folytak, de a helyiek nagy örömére egész hétévégén látogathatták az eseményt az érdeklődők – számolt be róla a Tolna vármegyei hírportál, a Teol.hu, ahol a teljes cikket is olvashatják.

Szombat délelőtt izgalmas Amerikai King Show bírálatot nézhetett meg a nagyérdemű, amit a szakma egyik kiválósága, Berkes Imre végzett, aki Szerbiából érkezett az eseményre. 

A bíráló itthon és külföldön több mint hetven champion díjat nyert már szárnyasaival. 1996-tól 2008-ig, 12 éven keresztül volt a Jugoszláv, később Szerb King Klub elnöke, valamint 1990 óta tagja a Magyar King Klubnak is. A szombati bírálaton az összes színosztályból a legjobb tojót és hímet választotta ki.

– Nagyon örültünk, hogy egy ilyen nívós rendezvénynek adhattunk otthont, ami a szervező elmondása szerint kétszeres látogatottságot hozott az eddigiekhez képest – válaszolta a Teol.hu kérdésére Bartucz Máté polgármester. – Természetesen, amiben csak tudtunk, próbáltunk segíteni. A szervezők jövőre is szeretnék városunkba hozni a rendezvényt, aminek mi szívesen teszünk eleget.

A bonyhádi egyesület már több mint 26 éve működik, amelyet az a Csenkey Csaba alapított, aki annak idején bonyhádi otthonában valóságos papagáj- és madárfarmot alakított ki.

Borítókép: Pillanatkp az I. Nagymányoki Galamb és Díszbaromfi Kiállításról (Fotó: Farkas Eszter / Teol.hu)