Kázmér 2024. március 4.
logo

Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét

Forrás: Országszerte
2023.12.02. 07:57
borítókép

Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben, mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Manapság, amikor a keresztény alapokon felépült nyugati világ fundamentumait fel akarják számolni, "azzal kell szembesülnünk, hogy a hit nem könnyűvé teszi a dolgokat, hanem lehetségessé" – hangoztatta Gulyás Gergely, hozzáfűzve: "ha meg akarunk maradni magyarnak, meg kell őrizni keresztény hitünket"- olvasható a Veol.hu cikkében.

Felidézte: a Habsburgok Magyarországán nem volt egyszerű megmaradni reformátusnak; nagy bátorság és erő kellett ahhoz is, hogy a kommunizmus diktatúrája után itt, ezen a településen is újraindulhasson ez a küldetés. Ma, amikor mindez magától értetődőnek és természetesnek látszik, különösen fontos, hogy "megemlékezzünk az elődök kitartásáról", húzta alá. Gulyás Gergely kijelentette: olyan épület valósult meg Litéren másfél milliárd forintos kormányzati támogatásból, amely bárhol máshol is megállná a helyét a világban. 

Gyenes Viktor, az intézmény igazgatója elmondta, a mintegy 1200 négyzetméteres, kétszintes, klimatizált épületben öt tanterem kapott helyet; az intézménybe 246 tanuló jár - olvasható az mti beszámolójában. 

Szabó János Róbert esperes, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Osváth Örs polgármester a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadásán 2023. december 1-jén. A mintegy 1200 négyzetméteres kétszintes, klimatizált épületben öt tanterem kapott helyet

Fotó: Vasvári Tamás / MTI