A vendéglátó-technikum 10–11. évfolyamos cukrásztanulói 24 diós és mákos bejglit sütöttek az iskolai szakmai gyakorlat keretében.
A bejgliket a soproni tűzoltóság, valamint a mentőállomás dolgozói kapták meg.
A soproni karitatív akcióhoz hasonlóan a csornai és kapuvári iskolák cukrásztanulói is készítettek karácsonyi kalácsokat. A csornai Kossuth-szakképző 10. évfolyamos cukrásztanulói 20 rúd diós, mákos és gesztenyés bejglit készítettek, amelyeket a csornai tűzoltóság és a mentőállomás dolgozóinak adnak át a napokban – írta a Győr-Soporon vármegyei hírportáol, a Kisalföld.hu.
A kapuvári Berg-szakképző pék-cukrász képzésében részt vevő 10–11. évfolyamos tanulók és a felnőttek szakmai oktatásában részt vevők összesen 50 rúd diós és mákos bejglit sütöttek.
A finomságok egy részét a Kapuvári Bentlakásos Idősek Otthona negyven lakójának, másik részét a kapuvári mentőszolgálat dolgozóinak juttatják el.
A soproni Handler-technikum fodrász- és kozmetikustanulói a napokban több alkalommal is folytattak adventi jótékonysági szépészeti készülődést. Egyrészt a Sopron és Környéke Család- és Gyermekjóléti Ellátás Intézetéből édesanyák és gyermekeik érkeztek az iskolába egy kis feltöltődésre, szépülésre, másrészt a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Vármegyei Egyesületének tagjait örvendeztették meg a tanulók új frizurával.
A fertődi Porpáczy-technikum felnőttek szakmai oktatásában virágkötészetet tanuló leendő kertésztechnikusok negyven adventi koszorút és negyven karácsonyi asztali díszt készítettek, melyeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Mentes Mihály Idősek Otthona részére adtak át adventi jótékonysági nyílt napjuk keretében.
Borítókép: Bejglit sütöttek a diákok a tűzoltóknak és a mentőknek (Forrás: Szalay Károly / Kisalföld.hu)