Samu, a retróvonat a Tihanyra került

Ezúttal nem egy személyről van szó. A balatoni retró vasúti hétvégén a magyar vasútijármű-gyártás harmincéves InterCity-motorvonata, a Samu Tihanyra került. Azért nem Tihanyba, merthogy a jármű a Tihany InterCity vonatot hozta el a Balatonhoz. Ez a típus idén először jelent meg a 29-es vonalon.

null

Július 6-án egy különleges InterCity-vonat indult Budapest-Déli pályaudvarról Balatonfüredre az egykori Ganz-MÁVAG gyártotta InterCity-motorvonattal. A hivatalosan Bvmot-ként ismert, becenevén „Samu” névre hallgató szerelvény a motor- és a vezérlőkocsik mellett két másod- és egy első osztályú betétkocsival közlekedett, így került Tihanyra, azaz a Tihany InterCity-vonatot hozta és vitte – írta a Veszprém vármegyei hírportál, a veol.hu.

Tihanyra, azaz a Tihany IC-re került Samu

A vezérlőkocsiban hosszú évtizedek után először ismét megnyílt az Utasellátó előkészítő fülkéje. A vonatot egyébként kifejezetten erre a hétvégére küldték a Balaton-partra a vasútrajongók nagy örömére, rengeteg más retró gép mellett. Samu szombat reggel indult el a fővárosból, napközben Füreden hűsölt, majd este indult vissza Budapestre, ahova 20 óra után érkezett meg. Sok embert meglepett, hiszen ezen a vonalon eddig nem láthattuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.