Május végén nagy hírverést kapott a balatoni hekk névre keresztelt fagylaltkülönlegesség, ami nem csoda, hiszen keveseknek jutna eszébe halas fagyit készíteni. A sajtos-tejfölös lángosos fagylalt szintén sok kérdést vet fel, az átlagfogyasztót biztosan elgondolkoztatja: vajon milyen íze lehet a bizarr ízkombinációnak? Ennek a Zala Vármegyei Hírportál munkatársa járt utána.
Milyen az íze és hogyan készül a balatoni hekkes fagyi?
A fagylalt maga kissé sós, a hekk nem olyan erőteljes benne. A sós és az édes íz finoman keveredik, egy kis mustár is kivehető halványan, ám az utóízében már érezni lehet a halat – jellemezte a balatoni hekkes fagyit a lap. A beszámoló szerint a kanálban látszódtak a rostok is, ami nem meglepő, hiszen a fagylalt megálmodója, Pálfi Attila azt nyilatkozta nemrég, hogy a szomszédos büfében készült hekket használják alapanyagnak, amiből kiszedik a szálkát, majd egy tejszínes pástétom készül belőle, és fagyival keverik össze.
A sajtos-tejfölös lángosos fagylalt
A sajtos-tejfölös lángos és a fagyi kombinációja is furcsa lehet, valahogy mégis működik – állapítja meg a lap. A készítmény nem túl édes, az íze emlékeztet a lángosra, de inkább a tejföl dominál. A krém lángostésztát is tartalmaz apró, ropogós darabokban.
![](https://cdn.magyarnemzet.hu/2024/06/tDeP2k4nMtF5ozo7OoYta1S2374NkKvxchS8DZSB0Uk/fit/864/486/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI3OWUzZDBkZGUxOTQ0ZDM4NGM5ZDlkODNmMzBlZGNm.jpg)