Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Már hekkes és lángosos fagyi is kapható a Balatonnál

Különleges ízeket alkottak.

2024. 06. 30. 21:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május végén nagy hírverést kapott a balatoni hekk névre keresztelt fagylaltkülönlegesség, ami nem csoda, hiszen keveseknek jutna eszébe halas fagyit készíteni. A sajtos-tejfölös lángosos fagylalt szintén sok kérdést vet fel, az átlagfogyasztót biztosan elgondolkoztatja: vajon milyen íze lehet a bizarr ízkombinációnak? Ennek a Zala Vármegyei Hírportál munkatársa járt utána.

 

Milyen az íze és hogyan készül a balatoni hekkes fagyi?

A fagylalt maga kissé sós, a hekk nem olyan erőteljes benne. A sós és az édes íz finoman keveredik, egy kis mustár is kivehető halványan, ám az utóízében már érezni lehet a halat – jellemezte a balatoni hekkes fagyit a lap. A beszámoló szerint a kanálban látszódtak a rostok is, ami nem meglepő, hiszen a fagylalt megálmodója, Pálfi Attila azt nyilatkozta nemrég, hogy a szomszédos büfében készült hekket használják alapanyagnak, amiből kiszedik a szálkát, majd egy tejszínes pástétom készül belőle, és fagyival keverik össze.

 

A sajtos-tejfölös lángosos fagylalt

A sajtos-tejfölös lángos és a fagyi kombinációja is furcsa lehet, valahogy mégis működik – állapítja meg a lap. A készítmény nem túl édes, az íze emlékeztet a lángosra, de inkább a tejföl dominál. A krém lángostésztát is tartalmaz apró, ropogós darabokban.

Fotó: Zaol/Rákos Bianka

 

Borítókép: Hekkes fagylalt (Fotó: Zaol/Rákos Bianka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.