Keresés
Magyar Nemzet
2020. augusztus 5., szerda, Krisztina napja
HÍR TV – KEMÉNYMAG:Indexben jól lehetett keresni „okosba.”

Címke: a kommunizmus áldozatainak emléknapja

8 cikk 1/1 oldal

Latorcai Csaba: A hazaárulás soha nem feledhető

Az államtitkár a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából hangsúlyozta: kötelesség emlékeztetni, hogy a bolsevikok által működtetett táborokban százezerszám pusztultak el magyar honfitársaink.

Szinte teljessé vált a Nemzeti Gyászpark adatbázisa

Már elérhető annak a csaknem 1200 embernek az életrajza, akiket a kommunizmus áldozataként kivégeztek és a Rákoskeresztúri új köztemető három parcellájában (298, 300, 301) temettek el.

Akik életben maradtak, azokat halálra dolgoztatták

Folyamatosan azzal hitegették a lágerekbe elhurcolt foglyokat, hogy nemsokára hazamehetnek, aminek szintén borzasztó lelki következményei voltak – mondta Bognár Zalán történész.

Recsk: Az elfelejtett vasutasok

A többiektől teljesen elkülönítve raboskodtak, és kényszermunkára ugyan nem fogták őket, de sanyargatásuk és megalázásuk éppen olyan intenzitással folyt, mint a többi rabé.

Aki nem találta helyét a rendben

Hervay Gizella erdélyi író, költő és műfordító idén októberben lenne 85 éves, és több mint három és fél évtizede döntött úgy, hogy elég volt számára a földi lét megpróbáltatásaiból.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …