Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 23., hétfő, Tekla napja

Címke: akadémia

37 cikk 1/4 oldal

Hatékonyabbá válhat a magyar kutatóhálózat

Szélesebb hatáskört kapnak az intézetigazgatók az akadémiai kutatóhálózat új működtetőjétől — nyilatkozta Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat irányító testületének vezetője.

Palkovics László válaszolt a német tudósok levelére

Az innovációs és technológiai miniszter arra a múlt heti nyílt levélre reagált, amelyben tíz tekintélyes német kutatási intézet vezetője támadta a MTA átalakításáról szóló törvényjavaslatot.

Az olasz tudósok finanszírozása

Ahhoz, hogy a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) intézetei kapcsán kialakult vitát világosabban értsük, a második világháborút követő évekig kell visszatekintenünk.

Lovász László: Az akadémia szervezetén belül szeretnék tartani a kutatóintézet-hálózatot

Az MTA közgyűlése nagy többséggel úgy döntött, hogy az akadémia szervezetén belül szeretnék tartani a kutatóintézet-hálózatot – mondta Lovász László elnök hétfőn Budapesten. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter viszont azt mondta, hogy továbbra is az akadémián kívül képzelik el az intézethálózat működését.

A Francia Akadémia mecénási szerepet tölt be

Franciaországban az akadémia elsősorban tudóstársaság, tudományos klub, amely mecénási szerepet lát el, míg saját kutatóintézeti hálózata nincsen – ellentétben a Magyar Tudományos Akadémiával.

Sajátosan értelmezi a számokat az Akadémia

A felmérés felemás eredményével szemben a MTA elnöksége továbbra is egyöntetű álláspontot képvisel, amelynek alapvetése: a kutatóintézet-hálózatnak az MTA égisze alatt kell maradnia.
37 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.