Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 18., szombat, Piroska napja

Címke: áramtermelés

8 cikk 1/1 oldal

India döntései az egész világra hatnak

A világranglistát a globális karbon­emisszió közel harmadával Kína vezeti, ezt követi az Egyesült Államok 15 százalékkal és a már említett EU, a negyedik helyen pedig India egyedül hét százalékért felelős.

Messze van még a szénkorszak alkonya

Valamelyest csökkent a szén iránti globális kereslet 2019-ben, ám a következő évtized közepéig nem várható további mérséklődés a Nemzetközi Energiaügynökség elemzése szerint.

Enyhe tél mérsékelte az igényt

A 2017-es évhez viszonyítva valamelyest mérséklődtek tavaly belföldön a természetben előforduló energiaforrások, tehát a primer energia felhasználása.

Új napelempark alapkövét helyezték el Szeghalomban

Az összesen 750 millió forintba kerülő beruházást a cégcsoport teljes egészében saját forrásból finanszírozza, ha minden a tervek szerint alakul, novemberben meg is kezdik az áramtermelést.

Nincs csodatechnológia

A nukleáris alapú áramtermelés mellett a hidrogén mint energiahordozó hasznosításának létjogosultságára hívta fel a figyelmet a Nemzetközi Energiaügynökség.

Nőtt a belföldi áramtermelés

Több áramot állítottak elő a belföldi erőművek áprilisban, mint a tavalyi negyedik hónapban, amire nagy szükség is volt.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …