Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 20., csütörtök, Rafael napja

Címke: Berlin

373 cikk 1/38 oldal

Berlin tovább folytatja a hadiipari exportot az arab koalíció országaiba

A német kormány az önkéntesen bevezetett korlátozások ellenére továbbra is kiad engedélyeket a jemeni húszi lázadók leverésére szervezett arab koalíció tagországaiba irányuló hadiipari exporthoz, a berlini vezetés idén eddig már száznál is több ügylethez járult hozzá, a szerződések összértéke meghaladja az egymilliárd eurót – derült ki egy vasárnap ismertetett kormányzati kimutatásból.

Berlini teszt Brémában

Szerdán kezdődnek meg Brémában a szociáldemokraták (SPD), a Baloldali Párt (Linke), valamint a Zöldek tartományi szintű koalíciós tárgyalásai a május 26-i választásokat követően.

Elakadásjelző Berlinben

Pár hónapja sokan még a CDU elnökváltásához fűztek reményeket, ám a Merkel után a kereszténydemokraták élére álló Annegret Kramp-Karrenbauer láthatóan nem vált be. De okos ez a Merkel asszony!

Berlinben is a Huawei volt a célpont

Washington már nemcsak a NATO költségvetéséhez való hozzájárulás, a megengedőnek tartott Irán-politika és az orosz gázvezeték miatt vegzálja Berlint, de mára az első helyre került a kínai fenyegetés.

Berlin a családok helyett a migrációt támogatja

Miközben a magyar állam kétezermilliárd forintot fordít családtámogatásra, Berlin ennek az összegnek csaknem négyszeresét költi a migránsokra — derült ki a szövetségi pénzügyminisztérium hivatalos közléséből.

Nem Bernd Storck lesz Dárdai Pál utódja

A jövőjével kapcsolatban Bernd Storck türelmet kért, egy hónap múlva tud konkrétumokkal szolgálni. A berlini visszatérés mindenesetre kizárható.

Amerikai üzenet Berlinnek

Váratlanul lemondta látogatását Angela Merkel német kancellárnál Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. A politikus a berlini látogatást az utolsó pillanatban halasztotta el.

A migránsbűnözők miatt retteghet Nyugat-Európa

A mindennapok részévé váló — s egyre nagyobb részben a bevándorlókhoz köthető — bűnözés már a terrorfenyegetettségnél is nagyobb félelmet kelt a nyugat-európaiakban.
373 cikk 1/38 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.