Keresés
Magyar Nemzet
2020. szeptember 29., kedd, Mihály napja
HÍR TV – SAJTÓKLUBAz időközi választások tanulsága 2022-re

Címke: Boeing 737 MAX

16 cikk 1/2 oldal

Biztonságosabb a repülés

Több mint ötven százalékkal csökkent tavaly világszerte a súlyos repülőgép-katasztrófákban meghalt emberek száma a megelőző évhez képest – áll egy holland légügyi tanácsadó cég felmérésében.

Tudta a Boeing, hogy baj van

Egyre több részlet derül ki a Boeing Max több száz halálos áldozatot eredményező hibás szoftvere fejlesztésének körülményeiről.

Leszálló ágban a Ryanair

A Ryanair, Európa egyik legnagyobb légitársasága jelentős számú pilóta elbocsátására kényszerül, mert géphiány miatt vissza kell fognia aktivitását.

Tovább tart a Boeing vesszőfutása

Újabb lehetséges hibát találtak a ­Boeing 737 Max típusú repülőgépeken. Részleteket nem hozott nyilvánosságra az FAA, csupán annyit közölt, hogy szoftverhibáról van szó.

Hatalmas összegeket perelhetnek

A korábban vártnál később, talán szeptemberben repülhetnek újra a Boeing 737 Max repülőgépei, derült ki az egyik legnagyobb felhasználó, az American Airlines bejelentése után.

Madár okozhatta a Boeing vesztét

Az Ethiopian Airlines ugyanakkor azt közölte: már az előzetes vizsgálatok igazolták, hogy nincs bizonyíték idegen tárggyal való érintkezésre, azaz nem csapódhatott madár az érzékelőnek.

A Boeing 737-et ellenőrző szakemberek nem rendelkeztek megfelelő szaktudással

Az amerikai szövetségi légiforgalmi hatóság (FAA) biztonsági ellenőrei nem végezték el a vitatott és egyelőre a forgalomból kivont Boeing 737 MAX típusú repülőgépek ellenőrzéséhez szükséges tanfolyamokat – közölte pénteken a hatóság vezetője egy szenátusi meghallgatáson.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …