Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 29., szombat, Szökőév napja

Címke: Bolívia

47 cikk 1/5 oldal

Latin ősz

Az ősszel több latin-amerikai országban történtek összetűzések a hatalom és az utcára tóduló emberek között. Az év végére mintha enyhülne a feszültség, ami valószínűleg csak látszat.

Morales pártja Argentínában egyeztet a bolíviai választásokon induló jelöltekről

Az Evo Morales lemondatott bolíviai elnök vezette Mozgalom a Szocializmusért (MAS) párt Buenos Airesben tart vezetőségi tanácskozást december 29-én az előrehozott parlamenti és elnökválasztásokon induló jelöltek kiválasztási folyamatának megvitatására. Ezt az Argentínában menekültstátuszt kapott Morales jelentette be szombaton Twitter-bejegyzésben.

Bolívia elfogatóparancsot ad ki Evo Morales ellen

Bolívia napokon belül elfogatóparancsot ad ki Evo Morales lemondatott korábbi államfő ellen – jelentette be helyi idő szerint szombaton Jeanine Anez, az ország ideiglenes elnöke.

Egy amerikai szervezet szerint manipulálták a bolíviai választásokat

Az október 20-i bolíviai elnökválasztás eredményének „szándékos manipulációját” állapították meg az Amerikai Államok Szervezetének (AÁSZ) szakértői szerdán közzétett jelentésükben, hetekkel azután, hogy a választáson hivatalosan győzelmet arató Evo Morales elnök a csalás gyanúja miatt lemondani kényszerült, és elmenekült az országból.
47 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …