Hatalmas verekedés tört ki a parlamentben + videó

A verekedés egy hatalmas hitel jóváhagyása miatt tört ki Bolíviában, miután a kormánypárt és az ellenzék nem értett egyet a döntésben.

Forrás: The Independent2024. 03. 02. 20:04
Picture released by APG Noticias showing rival Bolivian lawmakers clashing at the parliament in La Paz during a presentation by a minister of leftist President Luis Arce, on May 23, 2023. Government Minister Eduardo del Castillo had been summoned by parliament to give a report on the December imprisonment of Luis Fernando Camacho, the conservative governor of the Santa Cruz region and a leading opposition figure. While defending the legality of the arrest, Del Castillo criticized parliamentarians from Creemos, Camacho's party, branding them "radical, thieving, violent groups that came to steal the wallets of the Bolivian people." (Photo by APG NOTICIAS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / APG NOTICIAS" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Verekedésbe torkollott a bolíviai parlamentben, La Pazban egy vita 900 millió dollárról. A videókon látszik, ahogy a törvényhozók lökdösik, ütik egymást, és szó szerint hajba kapnak. 

A vita középpontjában jelentős összeg, 900 millió dollár áll, amely Bolívia fejlődése szempontjából kulcsfontosságú infrastrukturális projektek finanszírozását célozza. 

A kormány ragaszkodik ahhoz, hogy ezek a hitelek szükségesek a különféle munkálatok előmozdításához, de az ellenzék és néhány kormánypárt aggodalmának ad hangot az átláthatóság és a források elosztása miatt. A kormányon belüli megosztottság, különösen a jelenlegi kormánytámogatók és az Evo Moraleshez kötődők között, tovább fokozta a konfliktust, ami a csütörtöki, példátlan parlamenti erőszakhoz vezetett. A hitelek támogatói ideiglenesen lezárták a törvényhozói kamara bejáratát, hogy az intézkedés jóváhagyását követeljék.

Borítókép: Nagy verekedés tört ki a bolíviai parlamentben (Fotó: APG NOTICIAS/AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.