Keresés
Magyar Nemzet
2020. június 6., szombat, Norbert, Cintia napja
HÍR TV – Informátor:A pofátlanságnak Kispesten nincs határa

Címke: digitális

30 cikk 1/3 oldal

Virtuális kiállítást tett elérhetővé a Magyar Nemzeti Levéltár

Virtuálisan bejárható a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) kiállítása, a tárlaton 12 rövidfilm mutatja be többek között a hazai bolgárok, görögök, németek, romák, valamint a mára eltűnt etnikumok képviselőinek sorsát a középkori Magyar Királyságtól napjainkig – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Tigris a vitrinben

Alaposan felpörgette a múzeumi szakembereket a koronavírus-járvány.

Kihasználatlanok az informatikai felhőben rejlő lehetőségek

Még mindig hatalmas szakadék tátong a felhőalapú informatikai rendszerek lehetséges előnyei és a valóság között – derül ki a Dell Technologies cég megbízásából készült felmérésből, amelyet a Világgazdaság idézett pénteki számában.

Digitális gyermekvédelemmel kapcsolatos honlap szülőknek

Az internet biztonságos és tudatos használatához nyújt útmutatást a digitális gyermekvédelmi honlap, ahol ajánlások, tananyagok, a tudatosítást segítő kisfilmek és egyéb szakirodalom érhető el – közölte a Digitális Jólét Program.

Rohamtempóban digitalizálódnak az iskolák

Mélyvízbe dobta a pedagógusokat a koronavírus-járvány. Több ezer iskolának kellett pillanatok alatt átállnia digitális üzemmódba, hogy a krízishelyzetben is folytatódni tudjon a tanév.

Világjárvány idején számos kihívással néznek szembe a cégek

Egy világjárvány ideje alatt megtörténhet, hogy az üzleti partnerek nem képesek vagy nem hajlandóak személyesen találkozni, hogy aláírjanak egy szerződést. A videón keresztül történő személyazonosítás és a minősített elektronikus aláírás (QES) használata, mely a kézzel tett aláírással azonos joghatással bír, segít fenntartani az üzletmenet folytonosságát járvány idején is – hívja fel a figyelmet a Trustchain Systems Kft.

Megoldás a digitális óriáscégek ellen

Ezek a vállalatok belenyúlnak az emberek életébe, befolyásolják a fogyasztási szokásaikat, korlátozzák a szólásszabadságot.

A digitális kereskedelem megadóztatását mérlegelik

Magyarországnak foglalkoznia kell a digitális kereskedelem megadóztatásával – többek között erre hívja fel a figyelmet az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb elemzése, amely a digitális adózással kapcsolatos dilemmákat járja körül.
30 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …