Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 31., szombat, Oszkár napja
HÍR TV - Publi CafeFajgyűlölő politikust támogat Gyurcsány.

Címke: Donyec-medence

16 cikk 1/2 oldal

Fogolycseréről állapodott meg Ukrajnában

Fogolycseréről született megállapodás a kijevi kormány és a Donyec-medencei szakadárok között szerdán, az egyezményben foglaltakat még az ortodox húsvét előtt teljesíteni kell.

Kijev: A csapatszétválasztás ellentétes a minszki megállapodásokkal

Kijev ellenzi a csapatok szétválasztását a Donyec-medencei frontvonal teljes hosszán, mert ez ellentétes a minszki megállapodásokkal, és nem szavatolja a térség biztonságát – jelentette ki Andrij Zahorodnyuk védelmi miniszter egy interjúban, amelyből az UNIAN ukrán hírügynökség idézett hétfőn.

Kijev és Moszkva sem enged

Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága felmérése szerint a konfliktus kirobbanása, azaz 2014 márciusa óta a donbászi harci cselekmények során több mint 13 ezer katona és polgári személy vesztette életét.

Befejeződött a csapatszétválasztás a Donyec-medencei frontvonalnál lévő Zolotéban

Még 2016 szeptemberében született a háromoldalú, Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló összekötő csoportban megállapodás arról, hogy kísérleti jelleggel három településnél, Luhanszk megyében Sztanicja Luhanszkánál és Zoloténál, valamint Donyeck megyében Petrivszkénél szétválasztják a csapatokat.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége