A keleti és a déli fronton is folytatódtak az összecsapások

A luhanszki kormányzó szerint az orosz erők Bilohorivka település térségében gyülekeznek, nem messze Szlovjanszktól.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 10. 16:06
null
Konsztantinovka, 2022. július 9. Lángol egy orosz támadásban találatot kapott lakóépület a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvõ Konsztantinovkában 2022. július 9-én. MTI/AP Fotó: Nariman el-Mofti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna vasárnap az orosz csapatokkal vívott összecsapásokról számolt be a keleti és déli fronton; egy rakétatámadásban hat civil halt meg. Az orosz erők ukrán állásokat támadtak a keleti Szlovjanszk város közelében, de kénytelenek voltak visszavonulni – közölte az ukrán hadsereg. Hozzátették: az orosz erők pilóta nélküli repülőgéppel támadták az északkeleti Harkiv városát a határ orosz oldaláról. A károkról és az áldozatokról nem közöltek részleteket.

Szerhij Gajdaj luhanszki kormányzó azt mondta, hogy az orosz erők Bilohorivka település térségében gyülekeznek, mintegy 50 kilométerre keletre Szlovjanszktól.

Az ellenség lövi a környező településeket, légicsapásokat hajt végre, de még mindig nem képes gyorsan elfoglalni az egész Luhanszki területet

– írta a Telegram üzenetcsatornán. Hozzátette: csupán az elmúlt éjszaka folyamán az orosz erők hét tüzérségi sortüzet és négy rakétacsapást mértek a területre.

A Reuters hírügynökség nem tudta független forrásból ellenőrizni a harctéri beszámolókat. A donyecki régió kormányzója közölte, hogy hat civil meghalt a Szlovjanszktól mintegy 30 kilométerre délkeletre fekvő Csasziv Jar város egyik lakóházát ért orosz rakétatámadásban. Feltételezések szerint mintegy 30 ember rekedt a romok között. 

A TASZSZ orosz hírügynökség oroszbarát szakadárokat idézve azt közölte, hogy az ukrán erők tüzérségi sortüzet zúdítottak Donyeck város lakónegyedeire.

Borítókép: Lángol egy orosz támadásban találatot kapott lakóépület a kelet-ukrajnai donyecki területen fekvő Konsztantinovkában 2022. július 9-én (Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.