időjárás 16°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Kreml: A Donyec-medence védettsége még nem teljes

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.03. 17:27 2023.02.03. 17:39
Kreml: A Donyec-medence védettsége még nem teljes

A Donyec-medence még nem teljesen védett a fenyegetésektől, a Krím félsziget védelme azonban már megbízható jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken újságíróknak.

Peszkov azt a hírt kommentálta így, amely szerint az ukrán belügyminisztérium új rohamdandárokat kezdett toborozni a Donyec-medence és a Krím elleni offenzívához.

A Donyec-medence védettsége még nem teljes, ezért a különleges hadművelet folytatódik. Tulajdonképpen az ott élő embereket kell megvédenünk. Ez a cél eddig nem teljesült maradéktalanul. Ezt még el kell végezni 

– mondta Peszkov. Hozzátette, hogy a Krím biztonsága megbízhatóan szavatolt.

Cáfolta a Neue Zürcher Zeitung svájci lap értesülését, amely szerint William Burns, az amerikai Központ Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója egy rendezési terv keretében felajánlotta Oroszországnak Ukrajna területének 20 százalékát.

–  Ez a közlés egy kacsa mondta.

Peszkov valótlannak nevezte azt az állítást is, amely szerint Burns januárban titokban Moszkvába látogatott.

 

Borítókép: Orosz katona lőgyakorlat végén a kelet-ukrajnai Donyecki terület Oroszország által elcsatolt részén az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2023. január 31-én (Fotó: MTI/AP/Alekszej Alekszandrov)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.