Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 9., csütörtök, Erhard napja
HÍR TV - Credo:Soha nem tanulunk a történelemből

Címke: Egészségügyi Világszervezet (WHO)

12 cikk 1/2 oldal

Szájmaszkok mögé bújik a világ

A nagy sebességgel terjedő koronavírus-járvány közepette arról vitázik a fél világ, hogy kötelezővé kell-e tenni a szájmaszkok viselését nyilvános helyen a kór terjedésének lassítására.

WHO: Még nincs koronavírus világjárvány, de fel kell rá készülni

A pandémia, azaz a több kontinensre kiterjedő világjárvány kifejezés használata nem felel meg a tényeknek – közölte genfi sajtótájékoztatóján hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a tüdőgyulladással járó, COVID-19 nevű új koronavírus terjedésével kapcsolatban.

Cáfolja a tévhiteket az Egészségügyi Világszervezet a koronavírussal kapcsolatban

A fokhagyma nem véd meg az új típusú koronavírustól, a társállatok pedig nem terjesztik a fertőzést – egyebek közt ez tudható meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) honlapján, amelynek egy új, Myth Busters című oldalán hadat üzentek a COVID-19-cel kapcsolatos „híreszteléseknek, féligazságoknak és álhíreknek”.

Hazánkban nincsen koronavírusos beteg

Az új koronavírusos járványt a kormány komolyan veszi, a védekezésre a költségkeret biztosított, az eddigi intézkedések nem igényeltek a meglevőnél nagyobb forrást.

Nemzeti Népegészségügyi Központ: Magyarországon nincs koronavírusos beteg!

Magyarországon nincs koronavírusos beteg, és kevés az esélye a járványnak; a Nemzeti Népegészségügyi Központ felkészült a szükséges intézkedések megtételére és jelentési kötelezettséget ír elő az egészségügyi szolgáltatóknak, valamint a helyi hatóságoknak – közölte a központ szombat este az MTI-vel.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …