További variánsokra lehet számítani a WHO főtanácsadója szerint

Szumija Szvamináthán figyelmeztetett, a világjárvány koránt sem ért véget.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 11. 14:51
null
Zefat, 2021. február 2. Új koronavírussal fertõzött betegeket ápolnak az észak-izraeli Zefat Ziv Kórházának intenzív osztályán 2021. február 2-án. A csaknem kilencmilliós lakosú Izrelben eddig több mint hárommillió embert beoltottak, kétmillióan már a második adag oltást is megkapták. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A koronavírus-világjárvány még nem ért véget, és további variánsokra lehet számítani – mondta Szumija Szvamináthán, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tudományos főtanácsadója pénteken.

Láttuk a vírust alakulni, mutálódni, így tudjuk, hogy lesznek újabb változatok, olyanok is, amelyek aggodalomra adnak okot

– figyelmeztetett Szvamináthán a Dél-afrikai Köztársaságban, ahol egy oltóanyaggyárat keresett fel a WHO főigazgatójával, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusszal együtt.

Dél-Afrikában jelenleg az omikron BA.2 alváltozata dominál. John Nkengasong, az Afrika Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (Africa CDC) vezetője korábban elmondta: a vakcinák remekül működnek, és az új alváltozat miatt sincs ok pánikra. A koronavírus-járványban eddig 10,8 millió fertőzöttet regisztráltak az 1,3 milliárd lakosú Afrikában, de szakértők szerint a valódi szám ennél sokkal nagyobb lehet.

Borítókép: Új koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak az észak-izraeli Zefat Ziv Kórházának intenzív osztályán 2021. február 2-án (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.