Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 28., kedd, Károly, Karola napja

Címke: Európai néppárt

213 cikk 1/22 oldal

Vár állott, most kőhalom

Ez a történet nem a Fideszről szól. Nagyon nem. Ez a történet bizony az Európai Néppártról (EPP) szól: süllyedéséről, bele a nagy liberális semmi kapaszkodást nem engedő mocsarába.

Nincs meg a többség a Fidesz kizárásához?

Ahogy közeledik az Európai Néppárt (EPP) politikai közgyűlésének februári ülése, egyre több sajtóinformáció és találgatás lát napvilágot a Fidesz néppárti tagságának sorsáról.

Spiegel: Nem zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból

Egyelőre nem zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból (EPP), mert nincs meg a magyar kormánypárt tagságának megszüntetéséhez szükséges többség a jobbközép erőket összefogó pártcsaládban – jelentette pénteken a Der Spiegel.

Lepel alá bújt NGO-k

Börtönbiznisz, és ami mögötte van. Meg lehet-e akadályozni a visszaéléseket a kifizetések felfüggesztésével? És egyáltalán, megteheti ezt a szaktárca? És folytatódik a Néppárt és a Fidesz huza-vonája. Milyen döntés várható az egyik és a másik fél részéről, ha már a kormányzópártról szóló jelentés sem hozott egyértelmű állásfoglalást. Erről volt szó a HírTV Csörte című műsorában.

Liberalizmus vs. demokrácia

A populizmus nem fér össze a liberalizmussal. És egyre inkább úgy tűnik, a liberalizmus sem a demokráciával – Szánthó Miklós írása a Mandinerben.

FAZ: Jelenleg nincs szó a Fidesz kizárásáról

A Frankfurter Allgemeine Zeitung úgy tudja, Orbán Viktor nem volt különösképpen együttműködő az Európai Néppárt három veterán politikusával.
213 cikk 1/22 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …