Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 15., vasárnap, Enikő, Melitta napja

Címke: európai tanács

117 cikk 1/12 oldal

Bejelentette lemondását Marek Kuchcinski lengyel alsóházi elnök

Bejelentette csütörtökön lemondását Marek Kuchcinski, a lengyel parlament alsóházának elnöke azzal az indokkal, hogy a közvélemény nemtetszéssel fogadta a gyakori, néhány esetben a családtagok részvételével tett belföldi repülőútjairól megjelent információkat.

Varga Judit: Elutasítjuk a kettős mércét

Az államtitkár kijelentette: fontos a kettős mérce kizárása és a tisztességes eljárás, amikor a finn EU-elnökség a Magyarországgal szembeni hetes cikk szerinti eljárás lépéseiről dönt.

Véget értek a kétoldalú megbeszélések, Tusk további szűk körű egyeztetést folytat

A Brüsszelben zajló európai uniós csúcsértekezleten hétfő hajnalban lezárultak az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk által kezdeményezett kétoldalú megbeszélések, amelyet követően Tusk még szűk körű konzultációra hívta Angela Merkel német kancellárt, Emmanuel Macron francia elnököt, Mark Rutte holland miniszterelnököt és Pedro Sánchez spanyol miniszterelnököt – közölték az ülés részleteit ismerő diplomáciai források.

Egység a sokféleségben?

Bár az Európai Tanács ülésére érkező kormány- és államfőket nevek és pontos információk reményében rohamozták meg az újságírók, látni lehetett, hogy messze még a kompromisszum a csúcspozíciók ügyé­ben.

A baloldal rácsapta az ajtót Weberre

Az Európai Parlament baloldali és a liberális frakciója sem áll be Manfred Weber mögé, így az Európai Tanács után újabb fronton szenvedett vereséget a néppárti csúcsjelölt.

Ezúttal a magyar kormány szabott három feltételt

Az uniós kormány- és államfők keddi találkozója csak mélyítette az Európai Parlament (EP) és az Európai Tanács közötti törésvonalakat a Spitzenkandidatok, azaz csúcsjelöltek kérdésében.
117 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.