Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona napja

Címke: Frans Timmermans

176 cikk 1/18 oldal

Szófia elpuskázta az esélyét

A brüsszeli háttéralkuk során Bulgáriának komoly esélye volt megszerezni az EU valamelyik kulcspozícióját, de végül mindegyikről lemaradt.

Fogy a levegő Angela Merkel körül

A „centrista” az udvariasabb kifejezés az elvtelenre. A középen állást leginkább a francia elnök tette saját maga és pártja ideológiájává, de Angela Merkel is ezt vallja már évek óta.

Gulyás Gergely: Teljesült Manfred Weber kérése

A csúcsjelölti rendszer jogállamisági problémákat vetett föl, de sikerült megakadályozni, hogy alkalmatlan jelöltek kerüljenek az európai toppozíciókba – mondta a Kormányinfón Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A V4-ek nélkül nem lehet komoly döntéseket hozni

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója egy tegnapi sajtótájékoztatón a konszenzusra leginkább alkalmasnak nevezte az uniós intézmények élére került új vezetőket.

Áttörés

2019-ben a V4 tanítja demokráciára a nyugati elitet, nem túl sok sikerrel, de örömteli, hogy ez a négy ország képes volt a nyugat-európai elit játékszerét, a csúcsjelölti rendszert kikezdeni és bedönteni.

Történelmi kitekintő

A piros fejű Schulz, a magyar kormányfő egyik legádázabb politikai ellenfele hirtelen felindulásában kimondta az igazat: az Európai Bizottság elnöki posztjáért folyó csatát Orbán Viktorék nyerték.

Nagy árat fizettek a tiszteletlenségért

Orbán Viktor nagy győzelmet aratott, amikor eldőlt, nem a korábbi csúcsjelöltek Weber vagy Timmermans, hanem Ursula von der Leyen lehet az Európai Bizottság következő elnöke.
176 cikk 1/18 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.