idezojelek

Orbán-fóbia

„Frans Timmermans távozása nemhogy jó, inkább rossz hír lehet Orbánnak.”

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Máthé Zoltán

Frans Timmermans távozása nemhogy jó, inkább rossz hír lehet Orbánnak – nyilatkozta a Hírklikknek Inotai András közgazdász. Ismeretes, a holland szocdem politikus visszatér hazájába, jelölteti magát a novemberi választásokon.

Timmermans 2019-ben rúgta össze a port Orbán Viktorral, amikor a miniszterelnök Soros emberének nevezte, aki néhány euró­pai vezetővel elhatározta, hogy az Európai Bizottságot olyan embernek kell vezetnie, aki a Soros-hálózat és a liberális demokrácia megingathatatlan képviselője. – Orbán szerint ha ez a csoport el tudja foglalni az EB elnöki székét, akkor hosszú éveken keresztül a Soros-féle NGO-kat onnan fogják finanszírozni, és megpróbálják átalakítani a közép-európai társadalmakat is, különösen a migráció kérdésében – mondja most Inotai.

Talán nem így történt, Inotai szaktárs?

Megjegyzem, a zöldátállásért felelős Frans Timmermans volt az az épületes újító, aki azt javasolta az unió lakóinak, mosás helyett szellőztessék ki inkább a ruhákat. (Több hozzászóló szerint inkább Mr. Timmermans fejét kellene alaposan kiszellőztetni.) Én már akkor problémásnak láttam a szőrös hollandust, amikor pár éve egy MSZP-eseményen szenvedélyesen ölelgette a hungaricumként felkonferált Nagy (Trágár) Blankát.

– Reménykedem abban, hogy az európai társadalom sokkal jobban megérett a jövőre, mint a magyar, pedig a magyar harminc éve ugyanilyen érett volt rá, de sajnos az elmúlt 13 évben teljesen tönkretették az agyát. Ez az igazi szennyezés, a mentális szennyezés – teszi hozzá Inotai szakértő, aki arról is ismert, hogy amikor lapunk publicistáját, Ba­yer Zsoltot lovagkereszttel tüntették ki, a sajátját visszaadta.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.