Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Mirjam napja

Címke: gdp

886 cikk 1/89 oldal

„Bezzegország” behúzott kézifékkel

Továbbra is döcögnek az infra­strukturális beruházások Romániában, hol­ott az uniós projektek jövő évi beindulása előtti esztendőben indokolt lett volna a saját forrásból való fejlesztés fokozása.

Trenddel szemben a hazai gazdaság

Még csak elméletek vannak arról, hogy miként tud a második negyedévben látott tempóban növekedni a magyar gazdaság, miközben fő kereskedelmi partnerünknél már a válság előszeléről beszélnek.

Gazdasági növekedésben elsők vagyunk

Ha lehet úgy fogalmazni: szinte nyoma sincs a lassulásnak – fogalmazott Szajlai Csaba, aki szerint a legfontosabb kérdés az hogy mi okozza a magyar gazdaságnak ezt az elképesztő pörgését?

Első helyen a magyar növekedés

A bővülés hazai lába annyira erős, hogy a gazdasági kormányzat annak ellenére is megemelte az idei növekedési előrejelzését, hogy globálisan recessziós jelek mutatkoznak.

Sok a kockázat a világgazdaságban

Újabb országok válnak érintetté a legújabb gazdasági válsághullám eseményei kapcsán, s egyre több a kereskedésre nézve kedvezőtlen fordulat.

KSH: 4,9 százalékkal nőtt a GDP a második negyedévben

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 4,9 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 5,1 százalékkal nőtt a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva – jelentette szerdán első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
886 cikk 1/89 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.