Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 26., szerda, János, Pál napja

Címke: gdp

857 cikk 1/86 oldal

Óvatos és kivár az MNB

Összességében egy kismértékű, nagyon enyhe szigorításként értelmezhető döntésre jutott júniusi kamatdöntő ülésén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.

Alacsonyabb hiány és növekedés

– A korábban tervezettnél is alacsonyabb jövő évi hiány nem jár majd növekedési áldozattal, elérhető a négyszázalékos bővülés — mondta Banai Péter Benő.

Segítség kezességvállalással

Tavaly rekordévet zárt és 900 milliárd forintnyi hitelhez juttatott több mint negyvenezer hazai vállalkozást a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

Csökkent áprilisban a brit gazdaság teljesítménye

Ez mindenekelőtt a brit EU-tagság megszűnésével (Brexit) összefüggő bizonytalanságok és az autóipar teljesítményének ezzel kapcsolatos meredek zuhanásával magyarázható.

Erősödő kétoldalú kapcsolat

Továbbra is fontosak Magyarországnak a nálunk beruházó és működő vállalatok, így a kormány által kidolgozott gazdaságtámogató intézkedések a jövőben is az értéket előállító cégekre koncentrálnak – mondta tegnap Varga Mihály.

Dúskálhatunk az EU-forrásokban

Hazánk az elmúlt években a GDP 4-5 százalékát elérő nettó EU-forrást kapott, ez a régióban a legmagasabb érték, egyedül Románia mondhat magáénak ekkora forrásbeáramlást a GDP-hez viszonyítva.

A családoké a 2020-as költségvetés

A pénzügyminiszter szerint jelenleg olyannyira kedvező helyzeteben van a hazai gazdaság, hogy a tervezettnél is kisebb hiánnyal teljesíthető a jövő év.
857 cikk 1/86 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.