Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 20., vasárnap, Vendel napja

Címke: gdp

149 cikk 1/15 oldal

Rontotta világgazdasági növekedési előrejelzését az IMF

Tovább rontotta idei és jövő évi világgazdasági növekedési előrejelzését korábbi prognózisaihoz képest a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedden publikált legfrissebb World Economic Outlook (WEO) jelentésében.

Emelte előrejelzését a Takarékbank

Látványos dinamizmus és további pozitív kilátások jellemezték a magyar gazdaság egyes ágazatait az esztendő második felének eddig eltelt időszaka alatt.

Tállai András: A magyar gazdaság stabil lábakon áll

Tállai András elmondta, a magyar államadósság-kezelésben fő cél az adósságráta csökkentése, a lakossági állampapírok állományának növelése a devizaadósság arányának mérséklésével.

Századvég: Idén 4,8 százalékkal nőhet a GDP

A gazdasági növekedés egyik motorja a lakossági fogyasztás bővülése volt, a második negyedévben 4,5 százalékot ért el, idén 4,7, jövőre pedig 4,9 százalékot tehet ki.

Igen, arany, ami fénylik!

A gazdasági mutatószámok objektívek. A vélemény azonban sokszor szubjektív – nem mind arany, ami fénylik, érvel sok elemző, azaz minden jóban keresik a rosszat, akkor is, ha kivételesen nincs benne.
149 cikk 1/15 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …