Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 18., hétfő, Jenő napja

Címke: Guy Verhofstadt

18 cikk 1/2 oldal

Guy Verhofstadt megküzd pozíciójáért

Uniós csúcspozíciót és a süllyesztőt is jósolják Guy Verhofstadtnak, az Európai Parlament egykori liberális frakcióvezetőjének.

Közeledik a csúcsjelölti játszma vége

Ahogy arra számítani lehetett, Dacian Ciolos egykori román kormányfőt és uniós agrárpolitikáért felelős biztost választották szerdán frakcióvezetőjüknek az Európai Parlament (EP) liberálisai.

Gőgje buktatta meg Macron emberét

Érdekes fordulatot vett az Európai Parlament liberális frakciójának ­vezetéséért folytatott küzdelem, miután a poszt egyik esélyesének számító jelölt kiszállt a versenyből.

Foghíjas frakcióval indulnak harcba Salvini EP-párttársai

Nem folytatnak tárgyalásokat a Fidesszel — hangzott el Brüsszelben, a Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes befolyása alatt álló Identitás és Demokrácia európai parlamenti frakció sajtóértekezletén.

Politikai patthelyzet állhat elő Brüsszelben

Az EP-választási eredmények alapján annyi már most valószínűsíthető, hogy a néppárti Manfred Webernek kisebb csodára lenne szüksége ahhoz, hogy az Európai Bizottság következő elnöke lehessen.

Állandósult a politikai háború

Az európai parlamenti választások első tanulsága: földrengésszerű változások kezdődtek, alapvető átalakulás zajlik a politikai palettán.

Pénzt osztana a Momentum

Emlékezetes azonban, hogy a párt egyik képviselőjelöltje, Csillag Tamás egy vitafórumon beismerte, a Momentum választási ígérete csupán kampányszlogen.

Műkedvelők elképzelések híján

Vasárnap az EP-választáson tartanak országos szintű közönségszavazást a DK-tól a Jobbikig tartó magyar parlamenti ellenzéki színház produkciójáról.

Feltornásznák a választási részvételt

Uniós részről szinte már hadjárat folyik annak érdekében, hogy három hét múlva sikerüljön megugrani a 2014-es, egészen lehangoló, mindössze 42 százalékos részvételi arányt.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …