idezojelek

Guy Verhofstadt őrjöngve támadt Orbánra

Elgurult a gyógyszere a belgának.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök röviden tárgyaltak Buenos Airesben az új argentin elnök beiktatásán – derült ki az NV ukrán média X-en közzétett bejegyzéséből. A leírás alapján a vezetők rövid megbeszélést folytattak az Európai Unió csúcstalálkozója előtt, ahol Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásának kérdései is napirendre kerülhetnek. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindenki nézte jó szemmel a találkozót. A magyar miniszterelnök egyik legnagyobb ellenfele és bírálója, Guy Verhofstadt belga EP-képviselő azonnal támadásba lendült, és ismét nekiugrott Orbánnak: „Egy erős vezető harcol a demokráciáért, egy gyáva tönkreteszi azt. Nem hagyhatjuk, hogy Orbán tönkretegye az európai integrációt. Ideje, hogy az unió megvonja tőle a szavazati jogát.”

A baloldali belga politikus rendszeresen támadja Magyarországot és Orbán Viktort azért, mert hajlandó Putyinnal tárgyalni.

Azonban arról megfeledkezik, hogy pont ő volt, aki a legnagyobbat kaszálhatta korábban az orosz elnökkel való üzleteken. A baloldal tipikus álszentségét és a felháborító, elvtelen kettős mércéjét mi sem mutatja jobban, mint hogy a volt belga miniszterelnök egy olyan cégnek az igazgatótanácsában foglalt helyet, amelyik világszerte LNG-t, cseppfolyósított gázt is szállít. A vállalat emellett a szárazföldi kiszolgálásban és az energiahordozó tárolásában és visszagázosításában is aktívan részt vesz szinte minden kontinensen. A szállítmányozó cég a legnagyobb orosz céggel, a Gazprommal is szerződött.

Ennyi! Van még kérdés?

 

Borítókép: Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője, korábbi belga kormányfő a 15. alkalommal megrendezett kétnapos Nemzetközi Alpesi Szimpózium befektetői konferencián a svájci Interlakenben 2017. január 10-én (Fotó: MTI/EPA/Alessandro Della Valle)  

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.