A magyargyűlölő Guy Verhofstadt semmitől sem riad vissza, ha a háborúról van szó

Az Európai Parlament csütörtökön a háborúpárti és magyargyűlölő Guy Verhofstadt kezdeményezésére megtagadta az Európai Tanács és a Miniszterek Tanácsa költségvetésének jóváhagyását, hogy nyomást gyakoroljon az uniós vezetőkre Ukrajna további támogatásának érdekében.

2024. 04. 12. 9:12
National March to Rejoin the EU in London
Guy Verhofstadt 2022. október 22-én Londonban. (Fotó: Wiktor Szymanowicz / ANADOLU AGENCY / Anadolu az AFP-n keresztül) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament csütörtökön megtagadta az Európai Tanács és a Miniszterek Tanácsa 2022. évi költségvetésének jóváhagyását, annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljon az Európai Unió vezetőire, hogy támogassák Ukrajnát további Patriot légvédelmi rendszerekkel – írja a Politico.

Guy Verhofstadt kezdeményezte a lépést Fotó: MTI/EPA/Alessandro Della Valle
Guy Verhofstadt kezdeményezte a lépést (Fotó: MTI/EPA/Alessandro Della Valle)

A költségvetési lépést a háborúpárti és magyarellenes Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök és liberális képviselő javasolta, aki elnyerte a törvényhozók támogatását, hogy a szavazást a következő plenáris ülésre halasszák el, amely egyben az utolsó lesz ebben a parlamenti ciklusban.

Verhofstadt lépését széles körben parlamenti színjátéknak tartják, mivel a törvényhozásnak nincs hatásköre arra, hogy az Európai Tanácsot fegyverek biztosítására kényszerítse. 

A szélsőségesen háborúpárti Verhofstadt kijelentette, hogy elege van abból, ami Ukrajnában történik, és megjegyezte, hogy miközben az EU azt mondja, hogy az ajtaja nyitva áll arra, hogy Kijev végül csatlakozzon a blokkhoz, „még arra sem képes, hogy ilyen vészhelyzetben úgy döntsön, hogy számos rakétavédelmi rendszert küld”.

Az Európai Unió vezetői jövő héten rendkívüli Európai Tanács ülést tartanak, a Parlament következő ülésszaka pedig április 22-én kezdődik – zárja cikkét a Politico.

Borítókép: Guy Verhofstadt 2022. október 22-én Londonban (Fotó: AFP/Anadolu/Wiktor Szymanowicz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.