Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 5., csütörtök, Vilma napja

Címke: Jézus Krisztus

14 cikk 1/2 oldal

Nagyboldogasszony ünnepe van ma

Az ősegyházig visszanyúló hagyomány szerint Jézus Krisztus „röviddel halála után föltámasztotta és magához emelte a mennyei dicsőségbe” édesanyja, Mária holttestét.

Történelmi egyházfői vizit Erdélyben

Egymás után haladnak el az esőkabátos zarándokok Csíksomlyó központjában, útban a nyeregbe. Ott fogadják a római katolikus egyház fejét, aki beteljesíti II. János Pál pápa ígéretét.

Szenvedni annyi, mint diadalt aratni

– Meg kell halnia, mivelhogy Isten Fiává tette magát – mondják később a zsidók a hezitáló Pilátus előtt. Meg kell halnia, mert nem illett az általunk fenntartott struktúrába.

Húsvét: A nagykorú szabadság ünnepe

A húsvéttal az a gond, hogy egy olyan világban, amelyben a bűnről nem merünk, nem akarunk beszélni, a bűn hatalma alól való szabadulást ünnepelni finoman szólva sem könnyű.

Este Jézus feltámadását ünneplik a katolikus templomokban

Nagyszombaton Krisztus kereszthaláláról elmélkednek a keresztények, az esti vigília-szertartással a katolikus templomokban pedig már kezdetét veszi húsvét, a kereszténység legnagyobb, Jézus feltámadását hirdető ünnepe.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …