Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 25., szombat, Orbán napja

Címke: kisebbség

145 cikk 1/15 oldal

Hatalmas minoritás

A kínai ember — ahogy az ­interjúalanyaink is hangsúlyozzák — önmaga rabszolgája. Ezzel együtt remekül érzi magát a második — sőt van, aki által az első — hazájának tekintett Magyarországon.

Nem divatos az őshonos kisebbség

A nemzetközi jogvédő szervezetek finanszírozói, de maguk a jogvédők sem tartják fontosnak az őshonos kisebbségek ügyét – nyilatkozta az RMDSZ európai parlamenti jelöltje.

Érthető Bábel

Függetlenné kikiáltása óta Ukrajna tanácstalanul keresi nyelvét, kultúráját és identitását is. Ezeknek a törekvéseknek – nem túlzás kijelenteni – a nemzeti kisebbségek isszák meg a levét.

Döntöttek a marosvásárhelyi utcanévtáblák ügyében

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal elmulasztotta a fellebbezést, így jogerőssé váltak a kétnyelvű marosvásárhelyi utcanévtáblákra vonatkozó önkormányzati határozatokat érvénytelenítő első fokú bírósági ítéletek – írta keddi számában a Krónika erdélyi magyar napilap.

Megújult a budapesti szlovák iskola kollégiuma

Soltész Miklós elmondta, bár minden nemzet kapcsolatában, így a magyar és a szlovák nemzetében is akadnak nehézségek, mégis kitartóan erősíteni kell a viszonyt közöttük.
145 cikk 1/15 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.