Keresés
Magyar Nemzet
2020. június 7., vasárnap, Róbert napja
HÍR TV – Informátor:A pofátlanságnak Kispesten nincs határa

Címke: konzervativizmus

11 cikk 1/2 oldal

Elhunyt Roger Scruton, brit filozófus

Hetvenöt éves korában elhunyt Roger Scruton brit filozófus. Több mint ötven kötet szerzője, munkái elsősorban a filozófia, a konzervativizmus és az esztétika témakörében születtek.

A francia forradalom újragombolva

Ha visszamegyünk a francia forradalom Nemzeti Konventjéhez, akkor természetesen egészen mást képviselő jobboldalt láthatunk, mint a mai Magyarországon, és ugyanez igaz a baloldalra is.

A konzervativizmus küldetése a XXI. században

Megőrizni, megtartani. Ezt tűzte zászlajára a konzervativizmus, amelyet a haladók, a progresszívek évszázadok óta máig ósdinak, maradinak, akarnak beállítani. Földi-Kovács Andrea Czopf Áronnal, a Mandiner publicistájával és Martí Zoltánnal, a 777Blog főszerkesztőjével járta körbe azt a témát, hogy mi is a konzervativizmus küldetése a XXI. században, valamint, hogy képes-e szembeszállni a konzervatív gondolkodás a szélsőséges liberalizmus megnyilvánulásaival.

Álkonzervatív jelöltek az ellenzéki térfélen

Az őszi önkormányzati választáson több, zömében baloldali pártok támogatásával induló polgármesterjelölt is keresztény-konzervatív neveltetésével kampányol.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …