Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 27., csütörtök, Ákos, Bátor napja

Címke: kultúra

49 cikk 1/5 oldal

A Dal 2020 – Vincze Lilla: Mutassuk meg nyelvünket és zenénket

A Dal 2020 műsor azért különleges, mert ahhoz járul hozzá, hogy a magyar nyelvű könnyűzene pozícióit erősítse. Nyelvünkben és muzsikánkban olyan alapértékeink vannak, amelyeket meg kell mutatnunk és ehhez merészség is kell – mondta el a verseny zsűritagja.

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte a magyar kultúra napját.

Ember mivoltunkban leszünk többek

A Magyar Művészet című lap előző száma után – melyben a Nemzeti alaptantervhez fűzött érvényes és fontos megjegyzéseket, adott kiváló tanácsokat – a legújabb ismét meglepően gyakorlatiasra sikerült.

2020-ban még több pénz jut kultúrára

2010-hez képest két és félszer többet fordít a kormány kultúrára: 2019-ben 453 milliárd forintot szánt a területre, idén pedig ez az összeg elérheti az 578 milliárd forintot.

Színes massza

Azt még Lucas sem hihette, hogy a Csillagok háborújával új szintre emeli a digitális trükkök szerepét a filmgyártásban, és meghatározó popkulturális alapművet hoz létre.

Kultúrkomisszárok revolvereznek

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, egy hatalmi pozícióban lévő politikus azt üzeni az egyik színházigazgatónak: nem örül annak, hogy nem vett részt egy politikai jellegű tüntetésen.

Sarkunkra állni

Ha egy pártszövetség harmadszor is kétharmados többséget tud szerezni a választásokon, akkor komoly hibát követ el, ha ezt nem érvényesíti, főképpen a kultúra területén.

Lesújtó vélemények Nagy Ervin szavairól

Csupó Gábor, a világhírűvé vált Simpson család című rajzfilmsorozat alkotója elítélte Nagy Ervin színésznek Kocsis Mátéra, a Fidesz frakcióvezetőjére tett durva kijelentéseit.
49 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …