Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 13., szerda, Szilvia napja

Címke: lakásvásárlás

15 cikk 1/2 oldal

Nálunk találnak nyugalmat a nyugdíjas németek

A befektetési szándék mellett az utóbbi években a németországi társadalmi átrendeződés ­miatti biztonságosabb lakhely keresése is megjelent a hazánkban ingatlant vásárló németek motivációi között.

Sok múlhat a részleteken a csoknál

Gyorsabb banki ügyintézés és a lehető legkisebb adminisztráció a célja a Pénzügyminisztériumnak azzal, hogy a minap részletes tájékoztatókat tett közzé a lakáscélú állami támogatásokról.

Több mint 12 ezer ingatlan adás-vétel volt júliusban

Júliusban 12 764 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ez a szám közel 15 százalékkal meghaladja az előző havit, ugyanakkor több mint 10 százalékkal elmarad a 2018 júliusában mért adattól, amikor 14 246 adásvétel történt a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése szerint.

Német nyugdíjasok a Dunántúlon

Az összeállítás szerint tavaly 7286 külföldi magánszemély vett lakást Magyarországon. Számuk lényegében megegyezik az egy évvel korábbival.

Hőségriadó

Ingatlanvásárlás megtervezésénél már régóta szinte kizárólagos hívószó a hőszigetelés. Sőt a minél vastagabb hőszigetelés.

Sokan vásárolnának lakást az új családtámogatásokkal

A vásárlást tervezők kétharmada saját részre venne ingatlant, 12 százalékuk másnak, például a gyermekének vásárolna lakást, a befektetési céllal vásárlók aránya pedig 21 százalékos volt a felmérésben.

Rövid távra tervez a fiatal

Az Y generáció (az 1980 és 1994 között születettek) fiatalabb és a Z generáció (az 1995 és 2010 kötött születettek) idősebb tagjai állnak a legjobban, ha pénzügyi alapműveltségről van szó.

Lebutított lakások

Szakértők egyetértenek, hogy a csináld magad! lakásfelújítás és lakberendezés a tévében futó műsoroknak, illetve a Pinteresten elérhető milliónyi szobabelsőképnek köszönhető.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …