Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 19., hétfő, Huba napja

Címke: lengyelország

1227 cikk 1/123 oldal

Két barlangász rekedt egy tátrai barlang mélyén

Két barlangász rekedt a tátrai Jaskinia Wielka Sniezna (Nagy Havas-Barlang) mélyén, miután a beáramló víz elvágta útjukat. A bonyolult mentőakció akár hetekig is tarthat – közölte vasárnap a lengyel média.

Lengyel külügyminiszter: Elrettentő erővel bír a lengyelországi amerikai kontingens

Andrzej Duda és Donald Trump a lengyel elnök júniusi washingtoni látogatásán írták alá az Egyesült Államok lengyelországi katonai jelenlétének növeléséről szóló nyilatkozatot. Ennek értelmében ezer katonával megemelik a Lengyelországba 2017-ben rotációs jelleggel telepített, jelenleg 4500 fős amerikai alakulat létszámát.

Új belügyminisztert nevezett ki a lengyel államfő

Az előző belügyminisztert, Elzbieta Witeket pénteken választották alsóházi elnökké a kormányzati repülőgépek használata kapcsán kirobbant sajtóbotrány miatt lemondott Marek Kuchcinski helyébe.

Nem kérdéses a PiS győzelme

Jaroslaw Kaczynskinak és pártjának kézzelfogható távolságba került az alkotmányozó többség. Ez a lengyel választások valódi tétje.
1227 cikk 1/123 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.